Honeydale Ponies

Ashgrove Diamonddigger VSN Champion, KTK-II

Maahantuonut ja omistaa Honeydale Ponies VRL-01811
Syntynyt 26.01.2015     (ikääntyy epäsäännöllisesti), rekisterinumero VH15-035-0054
Connemaranponiori, väriltään tummanpunaruunikko, säkäkorkeus 148cm
Koulupainotteinen, tavoitetaso kansallinen Vaativa B

Verta, hikeä ja kyyneleitä. Kolme kultaista peruspilaria, jotka tulee ottaa huomioon kun lähtee leikkiin Deedeen kanssa. Mikään ei onnistu tai jos onnistuukin, ori pitää huolen siitä, ettei se tapahdu helposti. Onnea!

Kun on tekemisissä Deedeen kanssa, alkaa sitä helposti kutsua pikemminkin Diedieksi. Poni ei ehkä ole se kaikista tyypillisin connemara, mitä tulee huumorintajuun, sillä se rakastaa tehdä elämästäsi hankalaa. Ori on yksi harvoista Honeydalen poneista, jota joutuu yleensä vähän metsästämäänkin pitkin vuorenrinteitä kun se tykkäisi vain jolkotella pitkin maita ja mantuja, ja sitten jos sen sattuu saamaan kiinni, pistetään pystyyn pieni show tallille päin kulkiessa. Koko orin olemus uhkuu kapinaa ja se varmasti kuvittelee olevansa isokin hevonen, mutta vihainen se ei silti ole. Päättäväisyyttä ja pitkää pinnaa Deedee käsittelijältään kuitenkin vaatii eikä oria koskaan saisi päästää itsensä yläpuolelle, tai saa pian huomata metsästävänsä sitä taas vuorilta.

Deedeetä hoitaessa saa olla napakka. Milloin se yrittää tuuppia hoitajaansa, milloin kiskoa häneltä vaatteet päältä, milloin hirttää itsensä piehtaroimalla narunpäässä. Irtikään sitä ei missään nimessä voi pitää, tai pian hoidettava huitelee taas missä lie. Ahkeralla rapsuttelulla ja muulla lahjomisella Deedeestä saattaa ajan kanssa saada silti ihan hyvänkin kaverin, jolla kuitenkin on aina vähän pilkettä silmäkulmassa.

Kun selviää melko haastavasta varustamisosuudesta ja kentälle tanssimisesta, on Deedee huomattavasti helpompi hallita selästä käsin. Osaavan ja kokeneen ratsastajan se kuitenkin vaatii, jotta sen keskittyminen saadaan pidettyä jotenkuten olennaisessa, mutta ratsailta siitä saa irti vähän muutakin kuin turhanpäiväistä korskumista ja steppailua. Hitaasti se syttyy, mutta sitten kun syttyy, kentällä liikkuu komeasti itsensä kantava, melko osaavakin kouluponi. Orin opettaminen siihen pisteeseen missä se nyt on, ei ole todellakaan ollut helppoa, mutta kaikki vaikeudet huomioon ottaen sitäkin palkitsevampaa. Deedeellä on kolme hyvää askellajia, joista ravi on ehdottomasti näyttävin ja tasapainoisin.

Kisatilanteessa Deedee on todella haastava, ja sen kanssa joutuu ihan tosissaan töihin, jos mielii saada tuloksia radalta. Kun orin pitää jatkuvasti jollakin tapaa työn touhussa ja ratsastaa reippaan, tehokkaan verkan, se ei ehdi miettiä muita hevosia ihan niin paljoa. Kapasiteettia ponilla on vaativiin luokkiin, mutta tulokset siltä tasolta ovat työn ja tuskan takana.

Sukutiedot

i: Newhill Irish King
conn trn 147cm
ii: Newhill Khan conn tprn 145cm iii: evm
iie: evm
ie: Ferdia conn mkm 146cm iei: evm
iee: evm
e: Ashgrove Diamondlight
conn m 142m
ei: Ashgrove Rheinnalt conn m 144cm eii: evm
eie: evm
ee: Ashgrove Melodian conn rnvkkokm 145cm eei: evm
eee: evm

Jälkeläiset

Diamonddigger on tarjolla jalostukseen. Se ottaa vastaan connemara- ja ratsuponijalostukseen soveltuvia tammoja. Mikäli olet kiinnostunut käyttämään oria, ota sähköpostitse yhteyttä omistajaan.

01. conn-o Clovercutt Diamonddust, syntynyt 20.04.2015 tammasta Bianca

Kilpailutiedot

Näyttelyt:
SW1 + 40p, 15.02.2015, Virtuaalinen Connemaranponiyhdistys
SW2 + 40p, 16.04.2015, Virtuaalinen Connemaranponiyhdistys

KRJ-Cupit:
Ei kilpaillut.

Ominaisuuspisteet:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Kouluratsastuksessa op. (tasolla )