Tervetuloa!

Olen aika varma siitä, että näiden pienten shetlanninponien sielunelämää ei voi kukaan koskaan täysin ymmärtää. Väsymättömänä tähän jääräpäiseen ja silti niin suloiseen rotuun, perustettiin Maybeck 29.12.2016.

Olemme varsin pieni maalaistalli Etelä-Ruotsissa jonka karsinoissa lymyää enimmäkseen pitkäsukuisia shetlanninponeja, joiden suvuissa arvostamme vanhaa perimää. Suurin osa poneistamme on koulu- ja valjakkopainotteisia, mutta poikkeuksia mahtuu aina joukkoon. Ponimme kilpailevat vain porrastetuissa kisoissa, joten pääpaino ennen laatuarvosteluita tai muita hössötyksiä meillä on kasvatuksessa.

Pikaiselle vierailijalle

Jalostukseen tarjotaan:

she-ori Päivärinteen Timi KTK-II
she-ori Synd Corax KTK-II

Tallilla tapahtuu:

Ei juuri nyt tapahtumia.

Tallin yhteystiedot:

Cery, VRL-02116
cerppa @ gmail.com

Miten tähän on päädytty?

Erittäin hyvä kysymys. En ole koskaan ollut shettisfani. Niiden luonne tai ulkonäkö ei ole mitenkään eritysen iskevä tai omaperäinen, vaikka suloisia ovatkin. Kuitenkin ensimmäinen shetlanninponikasvattini syntyi 2009 silloin omistamastani yksityisponista Cute Twitchistä. Tuohon aikaan shetlanninponit taisivat olla hieman nykypäivää isompi trendi, joten pakko sellainen oli itsekin hankkia. Ponit olivat jäissä kuitenkin useita vuosia vaikka tasaisin väliajoin omistukseeni on kyseisen rodun edustajia aina välillä eksynytkin.

Kun aloin selailemaan vanhojen kasvattieni sivuja, huomasin ikäväkseni monen kadonneen. Omistajat olivat joko ajaneet kasvatustoiminnan alas, osa lopettanut tallien pyörittämisen kokonaan. Takaraivossa syntyi ajatus pelastaa nämä vanhat kasvattini, mutta kolme ponia yksityisenä vaatisi jo oman tallin - eikö niin? Tuntuihan se aivan järjettömältä, mutta ilmeisesti krooninen tallinperustaminen ei vaadi edes kovin isoa tekosyytä. Hienoa kuitenkin, että olet löytänyt paikanpäälle!

ulkoasu © Cery 2017 - otsikon kuva © Pixabay & Stutteri Bakkehave
taustakuva © Background Labs
etusivun koristekuva © Cherie CC BY-NC 2.0
Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable