Bahama Jumpers Co.

Bahaman kasvatus- ja jalostustoiminta

Estehevosten kasvatus ja erilaisten linjojen jalostus on meille Bahamassa tärkeää, joskin toimintamuotona satunnaista. Periaatteisiimme kuuluu kasvattaa rohkeita hyppääjiä, joiden rakenne on korrekti tiukkoihin käännöksiin ja kevyisiin hyppyihin. Aina mahdollisuuksien mukaan astutamme tammojamme omalla kotitallillamme - tietenkään tämä ei ole aina mahdollista, mutta kilpauran ohella haluamme hevosillemme mahdollisimman stressittömän ympäristön ja kotiolot. Varsat saavat viettää iloisia päiviä tutustuen hevosen maailmaan rauhassa ennen vieroitusta ja uudelle omistajalle myymistä. Myymme varsat aina peruskoulutettuina, jossa mahdollinen uusi omistaja saa olla mukana vaikuttamassa alusta asti. Näin varsa myös tottuu uuteen perheenjäseneensä jo nuorena.

Trakehnerlinjat Bahamassa vaihtelevat. Vaalimme vanhoja sukuja, mutta haluamme tuoda myös oman panoksemme mukaan peliin tuontihevosilla. Uskomme tuontihevosten ja omien uusien linjojemme tuovan myös kaivattua vaihtelua ja värikkyttää jo olemassa oleviin estelinjoihin. Rotuna trakehner oli helppo valita - se on monipuolinen, kevyt puoliverinen, joka on myös varmasti yksi puhtaimmista roduista. Emme kuitenkaan epäröi tuoda trakehnersukuihin pientä twistiä täysiverihevosilla. Suuri osa Bahaman hevosista onkin nk. anglotrakehnereita, joiden suvusta parhaimmillaan 50% on englantilaista täysiveristä.

Kasvattien myynti

Bahama myy kasvattejaan satunnaisesti pitkin vuotta muille estetrakehnereista kiinnostuneille harrastajille, tutustuthan myyntiehtoihimme alla. Ainakaan toistaiseksi meiltä ei ole mahdollisuutta saada tilausvarsoja, mutta kaikki jalostuskäyttöön siirtyneet orimme ovat käytössä myös ulkopuolisille tammoille. Meille on pääasia, että hevoset pääsevät pitkäaikaisiin koteihin, jossa ne saavat siistit sivut ja pääsevät aikanaan jatkamaan sukuaan. Laatuarvostelupalkintojen tavoittelu kasvateillamme on toissijaista, mutta toki mieltämme lämmittää jos hevosilla käydään kokeilemassa mihin niiden rahkeet kisamaailmassa riittävät.

Myytäville varsoille tehdään aina oma myyntisivu ja niistä ilmoitetaan Keskusta -foorumilla.

Kasvattajaksi tulee linkittää Bahama Jumpers Co.
Sivut tulee lähettää viikon sisällä myyntipäätöksestä, ellei toisin sovita
Varsa on rekisteröitävä Virtuaalisen ratsastajainliiton hevosrekisteriin
Mikäli kasvatista halutaan luopua, palautetaan se meille sähköpostitse
Kasvatin kuollessa sille tulee jättää muistosivut

Varsamme nimetään Bahama -alkuisesti, emän nimen ensimmäisen kirjaimen mukaan. Useimmiten nimeämme varsat itse ennen myyntiä, mutta ostajalla on oikeus vaikuttaa. Pääasiana on kunnioittaa linjan nimiteemaa ja trakehnerien nimeämissääntöä.

Kasvattien rekisteröintiohjeet: Kasvattajanimi Bahama, kasvattaja BAHA1497, syntymämaa Tanska.

Syntyneet varsat 2016-2017

01. o. Bahama Foxfire s. 24.11.2016 i. Broken Halo e. Fox Force Five om. Kida, Bexhill Stud
02. t. Bahama Cambria s. 24.11.2016 i. Jet Set e. Coucougnette om. Kida, Bexhill Stud
03. t. Bahama Elite s. 12.01.2017 i. Babadook e. Europa om. Jere, Colorblind