Bahama Jumpers Co.

Danco Faraono HRW

KTK-II

Trakehnerinhevonen, ori
Syntynyt 17.10.2010 Suomessa
Tummaruunikko, 168cm

Rekisterinumero VH16-021-0432
Painottuu esteratsastukseen, re: 150cm
Kasvattanut HR Warmbloods
Omistaa Bahama Jumpers Co. VRL-02116 & VRL-01811

Doopeksi kutsuttu trakehnerori muutti nykyisen omistajansa, Ceryn omistukseen ollessaan parivuotias. Peruskoulutettu ori laitettiin heti ammattilaisten koulittavaksi. Ensimmäinen kilpailukausi on odotettavissa hetimiten. Doope on hyvin selväpäinen ja fiksusti käyttäytyvä ori, jolta ei uskoa itseensä puutu. Nauttii kilpa- ja näyttelytilanteissa, eikö se ole sanomattakin selvää, että jokaisella orissa asuu pieni matcho. Bahamaan Danco tuo erinomaista täysiveriverta ja jalostusarvoa vanhalla, suorastaan legendaarisella suvullaan.

KTK-III
i. Faraol de Trans
xx, tummaruunikko, 169cm
ii. Transe de MaBoul Gibet xx
xx tprn 158cm
iii. Rex de MaBoul xx
iie. Gibaltina xx
ie. Farao Princess xx
trak trn 168cm
iei. Horsegirl
iee. LoverBoy
e. Idette von Argen
trak, ruunikko, 173cm
ei. VIR MVA Ch Hurricane Bay
trak m 180cm
eii. Santo Ikvighertz GER
eie. Hurricane Jane
ee. Buckingham Whisky
trak rn 165cm
eei. Morgan Red
eee. Ops' Libintia GER

Kilpailutiedot

Esteratsastuksessa 5310.7 op. (vaikeustasolla 9/9)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 2436.67
Nopeus ja kestävyys 66.09
Kuuliaisuus ja luonne 2874.03
Tahti ja irtonaisuus 64.77
Tarkkuus ja ketteryys 10.66

ERJ-Cupit:

31.08.2015 - Ginger 130 cm - 8/111
31.10.2016 - Hortnesia 150 cm - 1/150

Päiväkirja & valmennukset

26. tammikuuta 2015 Doope muutti Ramonaan

Doope on ollut hävettävän vähällä huomiolla niin kauan, etten uskalla edes ääneen sanoa. No, näkeehän sen meidän päiväkirjastakin että viimeisin valmennus on neljän vuoden takaa. No, Ramonassa kun tapahtui kunnon talviremppa, niin Doopekin pääsi uuteen kotiin ja kaverustumaan muihin isoihin heppoihin! Tähän asti Doope on tarhannut paljon erinäisten pienien karvakasojen kassa. Totuushan kuitenkin on, että isolla hevosella on ihan oma sielunmaailmansa ja se kaipaa omansalaista seuraa. Mikäpä siis olisikaan parempaa kun päästä muiden huippuhevosten seuraan! Odotamme Doopen kanssa kyllä innolla tuleivasuutta. Ensimmäisenä starttaamme kilpakentillä tavoitteena vähintään 40 sijoitusta! Lisäksi näyttelyt tulevat olemaan iso osa meidän arkea.

20. helmikuuta 2011 Vaativan tason kouluvalmennus

Tällä kertaa Cery ja Doope pääsi kunnon tehovalmennukseen. Alkuverryttelyssä Cery sai tehdä vapaan verryttelyn ja siinä hän hakikin Doopea hyvin kuulolle. Alkuun alkoi hevonen näyttämään jäykältä, mutta volttien ansiosta alkoivat lihakset ja jänteet vertymään. Varinaisessa tehtävässä ei keskitytty kovinkaan ravityöskentelyyn, kun Cey teki sen itse verrytellen. Kun Doope oli hyvin verrytelty, alettiin tekemään lävistäjillä laukanvaihtoja, ensin vain yksi laukanvaihto ja sen jälkeen vaikeutettiin ja vaihtoja tehtiin jokaneljännella askeleella. Doope kävi hiukan ylikierroksilla, mutta kun kanget olivat päässä, oli pidätteet helpompi ottaa vastaan. Välillä Ceryllä pääsi pridongohja löystymään, ja tuki oli liikaa kangella, mutta huomautuksien myötä alkoi oikeaoppinen ohjasote taas löystymään. Kankien kanssa oli tehtävä paljon työtä, jotta Doope pysyi rentona eikä liikaa hermonnut kangesta. Kuumetessaan Doope hiukan pomppi omiaan, mutta nyt Cerylla oli istunta kohdillaan ja hevonen saatiin silti pysymään aisoissa. Väliin tuli tahtirikkoja, mutta ne korjattiin aina niiden sattuessa. Laukanvaihdot sujuivat ihan hyvin, vaikka pitikin olla kovin tarkkana pohkeen oikeasta ajoituksesta. Doope ei kuitenkaan ennakoinut laukanvaihtoja joka oli hyvä asia. Kun homma alkoi olemaan hyvällä mallilla, vaihdettiin puolipiruetteihin. Siinä Doope sekä Cery olivat alkuun ihan pihalla, mutta tehtävää harjoiteltiin. Piruetti alkoi hyvin, mutta pariin otteeseen laukka tippui raviin, kun kokoaminen meni todella lyhyeksi. Sekä Cery että hevonen hikoilivat lopputunnista jo aika paljon. Loppuun saatiin yksi onnistunut puolipiruetti vasemmassa laukassa ja siihen olikin sitten hyvä lopettaa. Doope oli jo ihan väsähtänyt, joten loppuverryttelyssä ravia kankiohja vapaana ja eteenalas ratsastaen. Loppukäynnit Cery tekikin maastakäsin, jotta Doope sai mahdollisimman kevyen päätöksen valmennukseen. Kotitehtäväkseen he saivat opetellakseen laukan lyhennystä, jotta puolipiruetteja olisi helpompi lähteä treenaamaan. Muuten asia olikin ihan mukavaan suuntaan menossa. Doopesta on tullut upea!

05. tammikuuta 2011 Koulunpenkillä

Doope oli ryhdikkään oloinen jo alkuverryttelyssä, kun Cery oli kavunnut selkään. Ori oli herkistynyt ja jännittyineisyys oli hiukan vähentynyt edelliseen kertaan verrattuna. Verryttelyssä keskityttiin ratsastamaan hevosta pyöreäksi ja rennoksi, meni noin vartti kunnes Doope alkoi näyttämään oikein komealta ja ryhdikkäältä liikkuessaan eteenpäin. Cery pääsi myös mahdollisimman helpolla, mutta liikkeen kasvettua ylöspäin, alkoi Ceryn istunta muuttumaan hiukan vaikeammaksi, kun askeleeseen ei meinannut päästä kovin hyvin mukaan. Tehtiin heti töitä ympyrällä, jotta kummatkin olivat mahdollisimman rentoina. Doope oli hyvin avuilla. Varinaisessa tehtävässä keskityttiin ratsastamaan avotaivutusta molemmilla pitkillä sivuilla. Alkuun tehtävä näytti hieman epäonnistuvan, sillä Doope ei meinannut ymmärtää, mitä Cery siltä pyysi. Tarkan ohjeistuksen jälkeen yhteisymmärrys alkoi pian löytymään ja Doopesta kuoriutui esiin mitä esimerkillisen avotaivutuksen tekijä. Cery istui jo paremmin ja osasi ohjata oriaan hyvin kolmelle uralle. Väliin pohje siirtyi liian taakse ja Doope yritti poikittaa liikaa, mutta huomautuksien ja peilin avulla homma alkoi kulkea. Väliin vaihdettiin myös suuntaa, johon homma onnistuikun jo paljon luontevammin. Lopussa otettiin hiukan keskilaukkaharjoituksia ja Doope meinasikin hieman karata istunnan alta, kun innostui. Cery oli onneksi hyvin hereillä ja kerkesi lävistäjällä ennen päätyä kerätä oriin kokoon ja ratsastaa lyhyemmällä askeleella eteenpäin. Doope oli hiukan kuumana, mutta tasoittui, kun Cerykin pysyi rauhallisempana. Loppuverryttelyssä Doopella olisi ollut edelleen virtaa, mutta onnistuneiden suoritusten jälkeen ei passannut enää jatkaa. Kotitehtäväkseen he saivat tehdä laukassa harjoituksia, että ori saataisiin keskilaukkaan ennen kulmaa. Lisäksi avotaivutuksessa oli huomioitava, ettei pohje alkaisi poikittamaan liikaa hevosta. Doope on edistynyt hyvin.

13. helmikuuta 2010 Ensimmäinen kouluvalmennus

Cery saapui uuden hevosensa Doopen kanssa valmentautumaan. Ensisilmäyksellä ori näytti mukavalta ja asialliselta. Alkuverryttelyssä oli ensin pientä jännittyneisyyttä, mutta rennolla eteenpäinratsastuksella Cery sai Doopen rentoutumaan ja siitä oli sitten helppo alkaa pikkuhiljaa rakentamaan hevosta paremmaksi. Ori oli herkkä ohjasavuille ja pohkeille, varsinkin liiallinen pidäte näkyi pään nykimisenä, mutta Cery osasi hyvin ohjeiden mukasiesti parantaa oman kätensä paikkaa ja asentoa, jolloin myös kuolain hevosen suussa tasottui ja Doope pääsi rentoutumaan. Varsinaisessa tehtävässä otettiin volttiharjoituksia ja taivuteltiin oikein urakalla. Doope oli oikeaan kierrokseen hiukan jäykempi kuin vasempaan, mutta vertyi muutaman volttiharjoituksen jälkeen. Cery lähti hieman volteilla kallistumaan sisäänpäin, mutta pikkuhiljaa päästiin istuntaa parantamaan, mutta ihan täydellisyyteen ei vielä päästy. Doope kulki kiltisti eteenpäin eikä tehnyt jäynää, pariin otteeseen se hiukan säpsyi, mutta ei säntäillyt mihinkään. Vaihdettiin välillä suuntaa ja jatkettiin volttiharjoittelua. Lopputunnista otettiin myös laukkaa ja tehtiin laukkaharjoituksia päätyympyröillä, jolloin päätyjen välillä pitkäs sivut ravattiin. Doope nosti hyvin laukan vasemmassa kierroksessa, oikeassa laukka hieman venyi ravin kautta. Cery oli kuitenkin maltillinen ja antoi sujuvat avut oriille, jolloin homma alkoi pikkuhiljaa näyttää paremmalta. Ceryn istuntaongelma näkyi selvemmin laukassa, mutta asia korjaantuu ajallaan. Loppuverryttelyssä oli Doope jo hiukan väsynyt ja se tarjosi käyntiä, mutta hyvän loppuravin jälkeen oli hyvä lopettaa ja loimittaa ori. Doopesta kehittyy hieno hevonen maltillisesti. Kotitehtäväkseen ratsukko sai opetelle laukannostoja oikeaan kierrokseen ja hieman venytteöyharjoituksia, että jumiutumat katoaisivat. Cery saisi korjailla peilin avulla istuntaa, jotta meno olisi nätimpää. Oikein kiva ratsukko!